Föreläsningar

Föreläsningar

Vi är två sprudlande tjejer, Hanna Schagerlöv & Rebecca Strömblad som är experter på allt vad utemiljö heter.

Vi har många års erfarenhet av trädgård, växthus, uterum, och allt vad det kan innebära. Vad man ska odla, hur man inreder, vilka misstag man ska undvika och hur man får till en harmoni i sin utemiljö.


Det är med vår speciella erfarenhet och kunskap som vi har föreläst hos olika trädgårdsföreningar och mässor under åren. 

 

I mars 2018 var vi med i tävlingen "Årets Balkong" på Nordiska trädgårdar, där vi vann både juryns och publikens pris, en erfarenhet som vi är oerhört stolta och glada över.


Nedan finner ni förslag på föreläsningar, men har ni egna idéer på innehåll så sätter vi gärna ihop något skräddarsytt just för er!

FÖRELÄSNING TRÄDGÅRD

Inspirations-och fakta föreläsningar

Växthuset i trädgården

 

Drömmen om ett växthus har nog alla trädgårdsälskare någon gång haft, och i denna föreläsning tittar vi närmre på hur man går tillväga när drömmen har slagit in.


Oavsett om det är så att man vill ha ett växthus att odla i, en oas att slappna av i, eller hur man får ihop det om man vill ha både och? Processen till ett färdigt växthus kan ibland vara nog så svår men vi hjälper till att guida rätt!


Vi dyker även in på hur växthuset ska placeras för bästa effekt i trädgården, och hur man får till det perfekta odlingsklimatet. I denna föreläsning finns mycket inspiration och tips att hämta för både den som drömmer om växthus eller den som redan är lycklig och har ett.


Inred ute

 

Här berättar Hanna och Rebecca med utgångspunkt på hur du kan förhöja miljön och upplevelsen på din uteplats.


Vi pratar om hur du bäst ”inreder ute”, vilka material som passar bäst och hur man tänker långsiktigt.

Har du tankar hur du bäst skapar rum i trädgården så svarar vi på dem genom att gå igenom ett par enkla steg för att få en bra grund.


Vi pratar också en del om hur du bäst ”årstids-inreder” och tar tillvara på var naturen har att ge. 

Odla på liten yta


 Föreläsningen för dig med balkong, uteplats eller den lilla trädgården! I denna föreläsning vill vi inspirera och visa upp möjligheter för att kunna odla även på en begränsad yta.


Alla kan njuta av egen skördade morötter, sallad och goda bär oavsett vilka förutsättningar man har! Vi tittar på hur man bäst optimerar sin begränsade yta och ger tips och idéer på hur du kan kombinera både odling och njutning om du vill det!


Att inreda sin balkong eller uteplats kan ibland vara den största utmaningen men vi ger dig handfasta tips på hur du lyckas. Vi utlovar massor av inspiration, handfasta tips och härliga skratt!

En föreläsning efter era tankar!


Vi skräddarsyr gärna en föreläsning, helt efter era önskemål, 


Ring eller maila oss så pratar vi igenom ett upplägg!


Rebecca 070-8422583   rebecca@lovoblad.se

Hanna      070-9564722  hanna@lovoblad.se

Växthus
uterum inredning
Balkong Årets balkong
uteplats